تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

کاشت 18 سرو به یاد 18 شهید راه وطن زرتشتی

در آستانه جام ورزشی جانباختگان زرتشتی و با حضور اعضاء کانون دانشجویان زرتشتی ایران، هجده نهال سرو به یاد هجده شهید راه وطن که در آرامستان تهران به خاک سپرده شده اند ، کاشته و غرس شد.

ادامه ...

کارزار کمیته جهانی آرت دکو، برای جلوگیری از تخریب کنیسه کوپرنیک

کنیسه کوپرنیک Copernic synagogue قدیمی ترین کنیسه پاریس در کشور فرانسه است که در اول دسامبر 1907 (9 آذر 1286) افتتاح شده است، که شوربختانه مجوز تخریب آن توسط شهرداری پاریس صادر شده و کمیته جهانی آرت دکو ICADS کارزاری در این خصوص به راه انداخته است.

ادامه ...

آیین پرسه همگانی برای درگذشتگان

زرتشتیان مراسمی دارند به نام پُرسه (پرسیدن حال و احوال خویشانِ درگذشتگان) و البته دو پرسه همگانی دارند یکی در 29 خرداد و دیگری در 25 بهمن ماه.

ادامه ...

آرامستان‌ها و حکومت، روایت این روزها

1) این عکس را در دهه 80 در یک آرامستانِ قدیمی در شهر بابلسر گرفتم، پارادوکس عجیبی بود این تابلوی راهنما … همه چیز به یک سمت ختم می شد!
2) این روزها، خیزشها و اعتراضات، پیرامون آرامستان‌ها شکل می گیرد، پیرامونِ آرامگاه افرادی که در این پنجاه روز، جان خود را از دست داده اند و حاکمین وقت به دنبال حصاری هستند برای عدم ورود به آرامستان‌ها و جلوگیری از برگزاری مراسم‌های چهلم …

ادامه ...

جشنواره بونالو جشنی برای پایان طاعون با کمک الهه ماهاکالی

بونالو Bonalu جشنی است هندو، برای شکرگذاری نعمتها و پایان طاعون و تشکر از الهه ماهاکالی Mahakali (خشن ترین الهه قدرت) با حضور مردان، زنان و ترنسها

ادامه ...

سرنوشت مُبهم یک مهماندار در ایران!؟ مهماندارد پرواز 12 بهمن 57

سرنوشت مُبهم یک مهماندار در ایران!؟ مهماندارد پرواز 12 بهمن 57
روایتهای متفاوت زندگی ژرارد باتااوش مهمان دار 12 بهمن سال 1357
مهمانداری که می گفتند؛ مامور اطلاعاتی و خبرنگارِ خبریِ ساکن فرانسه است.
مهمانداری که می گفت؛ کارمند پلیس فرانسه و محافظ شخصی امام خمینی (ره) هستم.
مهمانداری که گفتند؛ فقط یک جاسوس بود و در گمنامی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
داستان زندگی ژرارد باتااوش شنیدنی است …

ادامه ...

هفت پیر ، هفت مسیر ، یک پیاده راه (زرتشتیان)

هفت پیر ، هفت مسیر ، یک پیاده راه (زرتشتیان)
اپیزود اول؛ اردکان گرام، مصائب مسیح؛ مهمانی بود، یک مهمانی عظیم با عنوان؛ اردکان گرام، بهانه ای بود برای سفر و رفتن … اما انگار مصائبی پیش رو بود، مصائب مسیح وار …

ادامه ...

سرلگشر اسکندرمیرزا رئیس جمهور پاکستان

سرلگشر اسکندرمیرزا Iskander Mirza بنگالی متولد 22 آبان 1278 (۱۳ نوامبر ۱۸۹۹) بود، اسکندرمیرزا یک نظامی و سیاست‌مدار اهل پاکستان و نخستین رئیس‌جمهور پاکستان بود. ناهید امیرتیمور کلالی همسر دوم اسکندرمیرزا فرزند محمدابراهیم امیرتیمور کلالی ملقب به سردار نصرت بود.

ادامه ...

محمدرضا امیرتیمور کلالی

محمدرضا امیرتیمور کلالی اولین پسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (ملقب به سردار نصرت) ، محمدرضا امیرتیمور کلالی سفیر ایران در هندوستان ، روسیه بریتانیا و  … محمدرضا امیرتیمور کلالی برادر ناهید کلالی همسر اولین رئیس جمهور پاکستان و …

ادامه ...

ناهید امیرتیمور کلالی یا ناهید اسکندرمیرزا

ناهید امیر تیمور کلالی یا ناهید اسکندرمیرزا Nahid Iskander Mirza دختر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (سردار نصرت) بود. ناهید امیرتیمور کلالی بعد از طلاق از سرهنگ افخمی همسر سرلشگر اسکندر میرزا ، اولین رئیس جمهور پاکستان شد و به عنوان بانوی اول کشور پاکستان معرفی شد.

ادامه ...

خانم حاجب قاجار دولو ملقب به نیر عظمی همسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی

خانم حاجب قاجار دولو ملقب به نیر عظمی امیرتیموری ، نویسنده ، شاعر و مترجم زبان فرانسه ، عضو انجمن مودت و حزب معرفت و دارای نشان نقره علمی دوره قاجار و همسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی و مادر ناهید امیرتیمور کلالی (همسر اسکندرمیرزا اولین رئیس جمهور پاکستان) و …

ادامه ...

محمدابراهیم امیرتیمور کلالی

محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (ملقب به سردار نصرت) ، محمدابراهیم امیرتیمور کلالی فرزند امیر علی‌مردان خان تیموری ملقب به نصرت‌الملک ، محمدابراهیم امیرتیمور کلالی که در سن 20 سالگی رئیس ایل تیموری شد. محمدابراهیم امیرتیمور کلالی که رئیس کل شهربانی بود. محمدابراهیم امیرتیمور کلالی که چند دوره نماینده مجلس شورای بود، محمدابراهیم امیرتیمور کلالی که وزیر کار و کشور محمد مصدق بود و دختر وی ناهید، همسر اولین رئیس جمهور پاکستان شد و …

ادامه ...

مصطفی‌خان حاجب‌الدوله

مصطفی‌خان حاجب‌الدوله فرزند محمدرضاخان دولّو قاجار، مصطفی‌خان حاجب‌الدوله فراش باشی مظفرالدین میرزا در زمان ولایتعهدی که مدتی رئیس کشیک خانه بود و در دوره محمدعلی شاه به امیرمعظم ملقب شد و زمان کوتاهی حاکم تهران شد. وی به سبب اقدامات سخت و صریحش علیه مشروطه‌خواهان، به «دژخیم باغ‌شاه» معروف گشت. وی پدر حاجب خانم قاجار دولو ملقب به نیر عظمی (همسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی) است.

ادامه ...

گردهمایی رهبران ادیان درباره تغییرات اقلیمی

گردهمایی رهبران ادیان درباره تغییرات اقلیمی
به میزبانی پاپ فرانسیس ، تمامی رهبران دینی دنیا در واتیکان گردهم آمدند تا بیانیه ای را برای بیست و ششمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد که در اکتبر 2021 در بریتانیا برگزار می شود، تهیه و امضاء نمانید.

ادامه ...

سال نوی یهودیان روش هشانا مبارک

یهودیان بر این باورند که خداوند در هفت روز جهان را آفرید، در روز ششم حضرت آدم و حوا خلق شدند که این روز مصادف است با روز اول عید روش هشانا

بر اساس اعتقادات یهودیان، در اول روش هشانای هر سال عملکرد یک ساله انسانها مورد بررسی ذات الهی قرار می گیرد و سرنوشت یک سال آینده آنها پس از ده روز روزه و عبادت در روز “یوم کیپور” که روزه بزرگ گرفته می شود ، تعیین می گردد.

ادامه ...

تخریب اولین تیمارستان ایران تیمارستان چهرازی

دستور نقشهِ تخریب و نوسازی تیمارستان چهرازی صادر شد! تیمارستان چهرازی اولین تیمارستان خصوصی ایران در سال 1318 توسط سیدابراهیم چهرازی پایه گذاری شد و خانه چهرازی که در غرب تیمارستان چهرازی بود در دهه نود تخریب گردید. تیمارستان چهرازی فارغ از قدیمی ترین تیمارستان ایران به دلیل پادکستهای رادیو چهرازی به عنوان خاطره ذهنی و جمعی ایرانیان است.

ادامه ...

سید ابراهیم چهرازی باغبادرانی (ملقب به دکتر چهرازی)

ابراهیم چهرازی باغبادرانی نویسنده، روانپزشک، استاد دانشگاه و از پیشگامان علم روان‌پزشکی نوین در ایران و موسس اولین تیمارستان خصوصی در سال ۱۳۱۸ با نام بیمارستان روانپزشکی چهرازی و سردبیر مجله سلامت فکر است.

ادامه ...

آقا سید مرتضی خان حکیم باشی ملقب به صدرالطباء

آقا سید مرتضی خان حکیم باشی ملقب به صدرالطباء

ادامه ...

دارا چهرازی

دارا چهرازی دانش آموخته مدیریت سیاسی بود و در دوره پهلوی رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات ملی و میهنی ایران و سردبیر مجله روانپزشکی سلامت فکر بود.

ادامه ...

سهیلا چهرازی

سهیلا چهرازی آخرین فرزند دکتر چهرازی و مدیر فعلی مجموعه و شرکت سهامی سلامت فکر است.

ادامه ...