تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

میدان بهارستان تهران

فتحعلی شاه قاجار در کاخی به نام نگارستان در شمال میدان اسکان داشت، به همین دلیل میدان بهارستان کنونی در نقشه ها، به عنوان جلوخان نگارستان نام گذاری شده بود. مالک اولیه آن محمدحسن خان سردار بود که آن را به علی خان حاجب الدوله مقدم مراغه ای فروخت و مالک بعدی آن میرزا حسین خان سپهسالار بود و چون باغ بزرگی در آن بنا نهاد میدان به نام باغ سپهسالار شناخته شد و پس از آن بهارستان نام گرفت (هم وزن نگارستان، باغ شمالی) بعد از مرگ سپهسالار، زمین توسط ناصرالدین شاه مصادره و در اختیار داماد خود عزیز السطان گذاشته شد و نام میدان را عزیزیه گذاشتند که اقبال چندانی نداشت. با توجه به برگزاری مجلس مشروطه مدتی هم به نام میدان مجلس شهره شد اما پس از استقرار حکومت پهلوی مجسمه ای ایستاده از رضاشاه در مرکز میدان نصب شد و نام میدان شاه آباد شد.

ادامه ...

ثبت میدان بهارستان یا تخریب میدان بهارستان؟

میدان بهارستان سال گذشته ثبت ملی شد، اما آیا پرونده ثبت میدان بهارستان منتشر شد؟ آیا حریمی برای عرصه و حریم میدان بهارستان مشخص شد؟ چه قوانینی پس از ثبت میدان بهارستان آن را از سایر میدان های دیگر شهر متمایز می کند؟ و اگر نهادهای قانون گذار، در میدان بهارستان تخطی کنند، کدام نهاد پیگیر خواهد شد؟

ادامه ...

هلن استلماخ به روایت تصویر

بانو هلن استلماخ Helen Stelmakh (آمنه نیکپور) فرزند کازیمیر و امیلیا (زاده 1310 ه خورشیدی در شهر کراکوف لهستان، مرگ 5 اردیبهشت 1396 در شهر تهران) از آخرین بازماندگان مهاجر جنگ جهانی دوم در ایران

ادامه ...

نمایش فیلم جزیره رنگین خسرو سینایی

فیلم جزیره رنگین که درارتباط با جزیره هرمز و آخرین کار استاد خسرو سینایی است به نمایش در خواهد آمد، پس از نمایش فیلم جزیره رنگین در سی و سومین جشنواره فیلم فجر و همچنین کاخ قدیمی زامِک در شهر پوزنان لهستان، برای اولین بار نمایش عمومی آن انجام خواهد شد…

ادامه ...

تخریب خانه معین التجار بوشهری، آخرین اثر ثبتی شهر تهران

تخریب خانه معین التجار بوشهری، آخرین اثر ثبتی شهر تهران

ادامه ...

تبدیل آخرین اثر ثبتی پایتخت به ویرانه (خانه معین التجار بوشهری)

تبدیل آخرین اثر ثبتی پایتخت به ویرانه (خانه معین التجار بوشهری)

ادامه ...

آخرین بازمانده لهستانی ها در ایران

شب ايران و لهستان توسط مجله‌ فرهنگي ، هنري بُخارا و با همكاري «انجمن دوستي ايران و لهستان» و سفارت لهستان در تهران برگزار شد ، این برنامه که در ٢٢ فروردين در «كانون زبان پارسي» از موقوفات دكتر محمود افشار، برگزار شده بود ، جهت پاسداشت آخرین بازمانده لهستانی های مقیم تهران سرکار خانم هلن استلماخ بود …

ادامه ...

تپه نادری

می گویند نادر شاه افشار به سربازان دستور داد تا با مشتهای خود تپه ای بسازند تا نادر شاه بتواند برای آنها سخنرانی کند ، پس تپه نادری به ارتفاع 9 متر ایجاد شد. بیشتر سفالهای به دست آمده از تپه نادری بدون لعاب ، ساده و متعلق به دوران اسلامی می باشد. کنار تپه نادری بقایای یک کارگاه آهک پزی وجود دارد. تپه نادری آخرین اثر ثبت شده در دوران حکومت پهلوی بود که در سال 1357 ثبت شده است.

ادامه ...